This website uses cookies to enhance your browsing experience and provide personalized content. By continuing to use our site, you agree to the use of cookies. Learn more about our privacy policy .
orczevo-mezhdu-izgreva-i-zaleza

Орцево - между изгрева и залеза

България е малка, но пък си имаме от всичко и винаги може да отбиеш от някой главен път и да се изгубиш нарочно. Така обичаме ние, а планината сама ще ни подскаже на къде да поемем.

Б ългария е малка, но пък си имаме от всичко и винаги може да отбиеш от някой главен път и да се изгубиш нарочно. Така обичаме ние, а планината сама ще ни подскаже на къде да поемем.

След невероятния ден в Пирин и изкачването на връх Безбог със ските, минерален басейн в село Баня, искахме нещо различно и не толкова популярно – дива природа, спокойствие и тишина.

Ето, че който търси и намира.

Заредихме на навигацията село Орцево. И точно след 1ч вече бяхме паркирали пред местната къща за гости.

Орцево е едно от местата, на които може да се насладиш, както на невероятни залези така и на изгреви.

Къща за гости “Орцево” ти дава усещането, че отиваш на гости на баба си. Събуваш си обувките отвън, влизаш в голямата трапезария със запалена камина. Стъпваш по килим на земята и сядаш край голямата маса. Другите гости те посрещат усмихнати, сякаш се познаваме от години.

Домакините ни настаниха в уютната ни стая обзаведена типично за този край. Тъкмо беше време за вечеря. Всичко е домашно приготвено и поднесено любезно и определено беше вкусно.

Винаги съм се възхищавала на трудолюбието и добротата на хората в Родопите.

Сутринта започва с невероятен изгрев. Е как да не ти е хубав деня след това зрелище от цветове. А Пирин като един исполин изпълва почти целия хоризонт. Върховете му са нанизани като мъниста на огърлица.

Рила също срамежливо наднича в съседство. Орцево определено предлага невероятни панорами.

След обилна закуска с мекички, чай и кафе бе време да обуваме туристическите обувки и да изпълним плана за деня.

Заслон Велийца беше пъвата ни спирка. Адмирации към хората, които са го реновирали и се грижат за това прекрасно местенце. От тук пътя ни отведе и до връх Велийца. За съжаление не е от панорамните върхове, но пък нямаше как да не се отбележим и тук.

Време беше да се върнем обратно към къщата за гости. Събрахме багажа и отскочихме до местната бакалия. Собственика беше колоритна личност, ходеща енциклопедия за района.

Определено времето не ни сигна за да посетим и други места в околността, но ще се върнем отново.

Епик Турс ви очаква на още вдъхновяващи приключения! Вижте нашите предложения ТУК

Сподели: