Остров Лефкада и Меганиси с каяк

Daily Tour Availability: 06.09.2023
Лефкада, Лефкас, Гърция Tour Guide: Kristen Simmons

Продължителност:

5 дни

Локация:

Гърция

Вид транспорт:

организиран или собствен

Ниво на трудност:

начинаещ/среднонапреднал

Програма

Йонийските острови на Гърция са особено привлекателна дестинация за туризъм. Лефкада е една от звездите на подобна авантюра. Незабравими плажове, места за забавления и релакс.Iзключително привлекателен и атрактивен с богатството си от природни красоти – невероятното синьо море, белите скали, красивите залези. Топлото, южняшко гостоприемство на гърците, изключително вкусната и качествена храна, с малките, семейни тавернички на брега на морето и отпечатъкът на венецианското присъствие в района отразило се и в архитектурата на островите придават очарование и неповторимост на мястото.🚣‍♀️
Ела с нас и виж всичко това.
Групата е предвидена за хора без никакъв опит.
👉Освен около бреговете на Лефкада ще гребем с каяците и до съседните острови. Особено внимание ще обърнем на Меганиси
Ще направим и тур по местните таверни. Очакват ви диви плажове, кристално чисти води, весела компания и много морски забавления. По време на каякинг преходите ще спираме на страхотни диви плажове за гмуркане, шнорхелинг, почивка и скокове от скалите. Забавата е гарантирана!
👌💪 ПРОГРАМА НАЧИНАЕЩИ:
🔘ПЪРВИ ДЕН: ранно потегляне от София в 6.00 часа сутринта. Пристигаме след обяд на нашия къмпинг на брега на морето с всички удобства за вашето пребиваване. Нощувките са на палатка. За тези от вас, които не разполагат със собствено къмпинг оборудване ние ще се погрижим. Можем да организираме и хотелско настаняване срещу допълнително заплащане. След като разположим лагера ще си починем от пътуването. Привечер ще направим едно гребане, в което да ви запознаем със спецификата на каяка.
🔘ВТОРИ ДЕН: Целия ден сме го предвидили да щурмуваме близките острови и диви плажове. Гребането за деня е около 4 ч. с почивки за плаж и отмора. Късния следобед ще посетим Водопадите в Нидри една от местните забележителности. Вечерта ще си направим “гръцка вечер” в някоя от крайбрежните таверни.
🔘ТРЕТИ ДЕН: през този ден сме решили да ви заведем до водните пещери и да влезем с каяците вътре. Ако не сте плували и гребали в пещера, то сега ще имате тази възможност. На връщане от пещерите ще посетим пак няколко диви плажа, до които се стига само по вода. Вечерта програмата е свободна!
🔘ЧЕТВЪРТИ ДЕН: ден за плажове и сънсет гребане. В този ден сме предвидили посещение на едни от най-красивите плажове на острова – Порто Кацики и Егремни. След плажуването привечер, отново ще погребем в близост до нашия кемп.
🔘ПЕТИ ДЕН:обратно към България

Дати:

6-10.09

Потвърдени дати:

 

Цена

discount-50x50

Ранни записвания:

500 лв

За записвания направени не по късно от 20 дни преди обявената дата

early-clients-50x50

Стандарт:

550 лв

За записвания направени  по малко от 20 дни преди обявената дата

friends-50x50

Семейство и приятели:

480 лв

при записване на 4+участника

Цената включва

kayak-equipment-50x50

Kаяк екипировка

Каяк , гребло , спасителна жилетка, шприцка

kayak-edu-50x50

Kаяк обучение

Инструктаж за безопасност и обучение през всички дни.

kayak-guide-50x50

Kаяк гид

Вашите водачи са лицензирани към Българска федерация по кану-каяк и са преминали British Canoeing Sea Kayak Leader

insurance-50x50-1

ЗАСТРАХОВКА

van-50x50

Транспорт

Цената НЕ включва

hotel-50x50-1

Хотелско настаняване

Може да ви препоръчаме хотел

Къмпинг такса

В зависмост от сезона и къмпинга 10-12 евро на вечер

Цена със собствен транспорт - моля направете запитванe

За да се запишете за тази програма, натиснете бутона РЕЗЕРВИРАЙ, след това попълнете и изпратете формата, или се свържете с нас на 0894 922 014

Ниво на трудност

📌 Начинаещи – това са програми за хора без никакъв или малък опит в каякинга. Не се изисква високо ниво на физическа издръжливост. Участниците трябва да могат да гребат до 1 час без спиране. Не е необходимо да умеете плувате.

📌 Средно напреднали – задължително е участниците да имат добра физическа издръжливост и базисен опит в морския каякинг. Участниците трябва да могат да гребат над 1 час без спиране при наличие на вятър и вълни.

📌 Напреднали – участниците трябва да имат високо ниво на персонални гребни умения в едносметни лодки. Да са минали курс по морски каякинг.

Полезно

Какво ви е необходимо за каяка:
✅Спортно облекло
✅Ръкавици без пръсти (за гребане, за колело)
✅Ликра с дълъг ракав
✅Ветроустойчиво яке
✅Водни обувки или сандали
✅Бански, шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем
✅Вода и храна за деня

Какво ви е необходимо за къмпинга:
✅Спален чувал и шалте
✅Челник
✅Репелент против насекоми
✅Надуваема възглавничка

Условия за анулиране

📌„Чл. 89. (Изм. – ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) (1) Пътуващият има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Туриста дължи неустойка както следва:

– 20 и повече дни преди датата на пътуването – без неустойка

– от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – 30% от общата цена 

– от 13 до 7 дни преди датата на пътуването – 60 % от общата цена

– под 3 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата цена

Важно

📌 При промяна на метеорологичните условия по време на започнала програма или други непредвидени ситуации, водачът може да промени маршрут или предложи друг алтернативен вариант на участниците с цел тяхната безопасност.

📌 Ако поради лоша прогноза преди началото на програмата организатора не реализира пътуването, 100% от сумата на участниците се възстановява.

📌 За да вземат участие в програмите участниците трябва да са в добро физическо здраве, да нямат заболявания и травми, за които да не са уведомили организатора.

📌 Ако минималният брой участници не може да бъде събран, организаторът ще уведоми записалите се участници до 7 дни преди датата на събитието.

📌 Отстъпки не се комбинират

Write a Review

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *